No products in the cart.
درب اتوماتیک چیست؟ چه کاربردی دارد؟
درب اتوماتیک چیست؟
امروزه امنیت در هر جایی حرف اول را میزند. یکی از ابزارهایی که برای برقراری امنیت وجود دارد درب های اتوماتیک هستند. درب های اتوماتیک نوعی از درب ها هیتند که به وسیله ریموت ها و یا حسگر ها کنترل می شوند و حرکت می کنند. این درب ها بر اساس جایی که مورد استفاده می گیرند هم از لحاظ ابعاد و هم از جنبه فنی دارای انواع مختلفی هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع درب های اتوماتیک و نحوه عملکرد آنها بپردازیم.
اجزا تشکیل دهنده درب های اتوماتیک کدامند؟
- موتورالکتریکی
- فلاشر
- قفل های برقی و مکانیکی
- برد های الکترونیکی
- ریموت ها
- حسگر و چشمی ها
- ابزارهای امنیتی
- گیربکس ها و چرخ دنده ها
چرا وجود سنسورها در درب های اتوماتیک اهمیت دارد؟
ابزارهای اصلی مورد استفاده در درب های اتوماتیک سنسورها یا حسگرها هستند. انواع مختلفی از سنسورها در درب های دیجیتال استفاده می شود. در ادامه به معرفی انواع این سنسورها و حسگرها می پردازیم.
سنسورهای ماکروویو بازتابی:
در بیشتر درب های شیشه ای ازاین نوع سنسورها استفاده می شود. این نوع سنسورها قدرت تشخیص بالایی دارند به همین دلیل از این سنسورها برای عملکرد سریع و امن در درب ها استفاده می شود.
سنسورهای مادون قرمز:
این سنسور وظیفه تشخیص حرکت افراد در جلو درب را برعهده دارد که البته در محدوده خاصی این قدرت را دارد. از مزایای استفاده از این سنسورها این است که با همه ی درب ها میتواند تعامل داشته باشد. همچنین سرعت بالای این سنسور سبب مصرف انرژی کمتری می شود.
سنسورهای ترکیبی:
همان طور که از نام این سنسور پیداست در ساخت این سنسورها از دو سنسور مادون قرمز و مایکروویو استفاده می شود. به کار بردن همزمان این دو سنسور این مزیت را به دنبال دارد که امنیت آن در برابر برخورد شی و یا افرادی به درب بسیار بالاست. اگر یک جسم به طور ناگهان بین دو لنگه درب قرار بگیرد حسگرها خیلی سریع تشخیص می دهند و از بخورد درب با جسم جلوگیری می کنند.
حسگهای ترکیبی درب اتوماتیک با فناوری لیزری:
در این حسگرها میدات دید افزایش پیدا می کند و از برخورد اجسام با درب جلوگیری می شود.
انواع درب های اتوماتیک کدامند؟
درب شیشه ای:
درب های اتوماتیک شیشه ای دارای یک اپراتور است که برای حرکت لت از آن استفاده می شود. از این مدل از درب ها در مکان های مختلفی با ابعاد متفاوتی می توان استفاده کرد. از این درب ها بیشتر در مکان های پر تردد استفاده می شود چون مصرف انرژی کم و ظاهر زیبایی دارند. برای افزایش استحکام این درب ها از شیشه های سکوریت و لمینت برای افزایش امنیت استفاده می شود.
درب پارکینگی:
درب های پارکینگی یا به اصطلاح درب های حفاظتی در مکان های عمومی برای حفاظت فضا ها و مکان های خاص مورد استفاده قرار می گیرد. براساس فضایی که این درب ها در آن مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع مختلفی هستند. برای کنترل این ذرب ها ار ریموت استفاده می شود و دست اصلا دخالتی ندارد. انواع درب اتوماتیک پارکینگی:
- درب پارکینگ زیر سقفی
- درب بازویی
- درب ریلی
کرکره برقی:
از این مدل درب ها به دلیل پایین بودن قیمتشان نسبت به بقیه درب ها در پارکینگ ها استفاده می شوند. نوع موتور و تیغه های به کار رفته در این درب ها با هم متفاوت است. در بیشتر موارد جنس تیغه ها گالوانیزه است. اما در موارد که نیاز به امنیت بیشتری باشد جنس تیغه ها را از پلی کربنات می سازند که استحکام بیشتری داشته باشند. مثلا از این درب ها در صرافی ها و طلا فروشی ها استفاده می کنند. انواع درب های کرکره ای:
- کرکره ای رول گیتور
- کرکره ای با تیغه آلومینیومی
- کرکره ای با تیغه گالوانیزه
انواع درب های اتوماتیک شیشه ای کدامند؟
درب اتوماتیک کشویی:
این مدل از درب ها بین دو مکان ثابت باید قرار گیرد مثلا بین دو دیوار. درب های کشویی به دلیل ظاهر ساده و زیبایی که دارند میتوانند در هر جایی نصب شوند و مورد استفاده قرار بگیرند. حرکت این درب ها به صورت رفت و برگشتی بر روی ریل است و سرعت حرکت نیز دست فردیست که درب را نصب می کند و همواره قابل تنظیم است.
درب اتوماتیک تلسکوپی:
طرز کار این درب ها شبیه مدل کشویی است با این تفاوت که این نوع از درب ها روی دو لنت حرکت می کند و فضای بیشتری را باز می کند. نحوه کار این درب به این صورت است که دو لت به صورت همزمان به یک سو حرکت می کنند و روی یک لت ثابت جمع می شوند.
درب اتوماتیک شیشه گردان (همیشه بسته) :
هر درب اتوماتیک از یک سیلندر و لوله وشفت تشکیل شده است. شفت در واقع یک لوله است که که تیغه در ابتدا روی آن رول می شود. به طور کلی درب های شیشه گردان از یک سیلندر تشکیل می شوند که در مرکز این سیلندر لوله وشفت قرار دارد در اطراف شفت باله هایی قرار دارد که ممکن است دوباله، سه باله یا چهار باله وجود داشته باشد. به طور کلی قیمت درب اتوماتیک گردان نسبت به بقیه درب ها بیشتر است. در هر چرخش درب باز می شود اما همیشه به صورت بسته دیده می شود. بخاطر همین بسته بودن درب مصرف انرژی آن کم است و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
درب اتوماتیک نیم گرد:
این مدل از درب ها بسیار شبیه به مدل کشویی هستند. با این تفاوت که درب های کشویی صاف هستند اما درب های نیم گرد قوس دار هستند. قیمت درب های نیم گرد از بقیه درب های اتوماتیک بیشتر است. این درب ها در ساختمان هایی استفاده می شوند که شکل ظاهری آن ها نیم دایره است. از قابلیت این درب ها به این موضوع میتوان اشاره کرد که فریم و رنگ شیشه این درب ها انتخابی است براساس سلیقه کاربر. همچنین سرعت حرکت درب نیز قابل منترل و تغییر است.
درب اتوماتیک لولایی:
دراین مدل از درب ها جنس درب هر چیزی می تواند باشد مثلا چوب یا فلز باشد. این نوع از درب ها دارای دو نوع تک لنگه و دو لنگه هستند. در ساخت این نوع از درب ها سنسوری وجود دارد وقتی فردی به آن نزدیک می شود سرعت درب کم می شود.
درب شیشه ای مثلثی:
استفاده از این درب ها زمانی است که ساختمان دارای زاویه باشد. درب مثلثی شامل دو ریل مجزا است که این دو ریل عمود بر هم هستند. به همین دلیل باز و بسته شدن هر لت شیشه ای روی ریل خود انجام می شود.
درب شیشه ای تاشو:
درب اتوماتیک تاشو به این صورت کار می کند که به سمت افراد خم می شود و کل عرض ورودی برای عبور افراد مورد استفاده است. هر لنگه درب شامل دو قسمت تقسیم شده است و دوقسمت از طریق یک لولا به هم وصل می شوند. بعد از باز شدن درب این دوقسمت رو هم قرار می گیرند.
نتیجه گیری:
از درب های اتوماتیک برای ایجاد هر چه بیشتر امنیت در ساختمان ها استفاده می شود. انواع درب های اتوماتیک وجود دارد اما به طور کلی سه نوع اصلی پارکینگی، کرکره ای و شیشه ای انواع اصلی درب های اتوماتیک هستند. هر نوع از درب ها با توجه به ویژگی هایی که دارند در جاهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. فروشگاه ویرا تصویر یکی از بهترین فروشگاه ها در زمینه فروش و نصب درب های اتوماتیک آماده خدمت رسانی به مشتریان است.
0