No products in the cart.
دوربین مدار بسته چیست؟ نحوه کار آن چگونه است؟
دوربین مدار بسته چیست؟
دوربین مدار بسته یکی از ابزارهایی است که برای برقراری امنیت در ساختمان های تجاری و مسکونی نصب می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این دوربین ها سیستم هایی هستند که دارای حافظه برای ضبط تصاویر و ویدئوها هستند. در این مقاله قصد داریم به نحوه کار این دوربین ها، قسمت های اصلی یک دوربین مدار بسته و انواع آن ها بپردازیم.
اجزا دوربین های مدار بسته:
هر سیستم دوربین شامل قسمت ها و اجزا تشکیل دهنده متفاوتی می باشد، اما چهار جز اصلی این دوربین ها مانیتور، دوربین، لنز و دستگاه ضبط دوربین است. از اجزا اصلی دوربین های مدار بسته قطعات تشکیل دهنده دوربین آن نیز هستند که وظیفه نگهداری عکس ها و فیلم ها را در حافظه خود دارند. اجزا دیگر این سیستم موتور آن است که از آن برای تنظیم کردن دوربین روی نقطه یا بخش خاصی استفاده می شود. نحوه کار این سیستم به این صورت است: هنگامی که تصویر توسط دوربین گرفته شد، به مانیتوری که به دوربین وصل است فرستاده می شود. مرحله بعد این فیلم در نوار فیلم ضبط می شود. برای بزرگنمایی یا کوچک کردن تصویر نیز از لنز دوربین استفاده می شود.
لنزها:
لنزها یکی از اجزا اصلی تشکیل دهنده سیستم دوربین ها هستند که نقش مهمی برعهده دارند. وظیفه اصلی لنزها این است که تصاویری با کیفیت و دقیق از محیط در خود تصویر برداری و ضبط کند. وجود لنزها این امکان را می دهد که شما در هر جا که باشیn با استفاده از مانیتور موجود در سیستم تصاویر ضبط شده را مشاهده کنید.
دوربین:
دوربین ابزاری است که تصاویر و فیلم های ضبط شده توسط لنز به وسیله آن پردازش می شوند. با پردازش فیلم و عکس ها تبدیل به داده های قابل نمایش در مانیتور می شوند.
مانیتور:
وجود مانیتور در سیستم دوربین مدار بسته بسیار مهم است. از آن برای نمایش و پخش تصاویر و ویدئوها در صورت نیاز استفاده می شود.
دستگاه ضبط ویدئو و تصاویر:
ممکن است فیلم ها و تصاویر بعد از گذشت چند مدت مورد نیاز شما باشند. برای این منظور دستگاه ضبط تصاویر و فیلم وجود دارد که فیلم ها و تصاویر را در حافظه بلند مدت خود ذخیره می کند. در هر زمان که بخواهید عکس ها و فیلم های ذخیره شده قابل پخش هستند.
کابل های اتصالی:
از اجزا دیگر دوربین های دیجیتال کابل های موجود در آن هستند. کابل ها کانال های ارتباطی برای انتقال داده ها و اطلاعات هستند که داده ها از مبدا که لنز ها هستند به مقصد که مانیتور است منتقل می شوند. علاوه بر کابل ها گاهی اوقات از اتصالات بی سیم (بولوتوث، وایرلس) برای انتقال داده استفاده می شود.
منبع تغذیه:
منبع تغذیه قسمتی از سیستم دوربین مدار بسته است که وظیفه آن تامین انرژی و برق مورد نیاز سیستم است. در دوربین های مدار بسته به طور معمول برق مورد نیاز از برق اضطراری ساختمان تامین می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع دوربین های مدار بسته کدامند؟
به طور کلی وظیفه این سیستم در انواع مختلف دوربین ها مشابه هم می باشد. اما بر اساس میزان حافظه یا فریم هایی که در هر دقیقه در حافظه خود قرار می دهند و همچنین بر اساس نوع اتصال آن ها به مانیتور به دو دسته دوربین های آنالوگ و تحت شبکه (ip) تقسیم بندی می شوند.
دوربین مدار بسته آنالوگ:
سال های زیادی است که از دوربین های مدار بسته آنالوگ در ساختمان ها استفاده می شود. به طور معمول بیشترین استفاده از این مدل دوربین ها است. دوربین های آنالوگ سیستم هایی هستند شامل یک دوربین یا مجموعه ای از دوربین ها که در دستگاه ضبط و مانیتور نشان داده می شوند. همچنین قابلیت ذخیره فیلم ها و عکس ها را در حافظه خود دارند.
دوربین های مدار بسته تحت شبکه(ip):
نحوه عملکرد این دوربین ها مشابه دوربین های آنالوگ است. اما به طور کلی یک سری مزایا نسبت به مدل آنالوگ دارند به طور مثال کیفیت تصاویر در این نوع از دوربین ها در مقایسه با نوع آنالوگ بهتر است. دوربین های تحت شبکه اغلب از شبکه داده شرکت استفاده می کنند. در صورت بروز مشکل در شبکه داده از شبکه جدا استفاده می کنند.
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و ip:
مهم ترین تفاوت در سیستم آنالوگ و دیجیتال این است که تصاویر در سیستم آنالوگ قابلیت بزرگ نمایی زیادی ندارند همچنین کیفیت این نوع از تصاویر بسیار پایین است. اما دوربین های تحت شبکه به دلیل بالا بودن تعداد پیکسل های دریافتی که دارند کیفیت تصاویر خوب است و قابلیت بزرگنمایی تصاویر وجود دارد.
نحوه کار دوربین های مدار بسته:
ضبط تصاویر از طریق لنز دوربین:
در مرحله اول دوربین به وسیله لنز خود، تصاویر را پردازش می کند و این اطلاعات را به مرکز دوربین (DVR) منتقل می کند. طرز کار لنز ها به وسیله باز تاب نوری است که از رنگ های مختلف در محیط دریافت می کند و به وسیله همین نور تصاویر را ضبط می کند.
انتقال به کمک سنسورها:
تصاویر دریافت شده توسط مرکز دوربین با استفاده از سنسورهای بسیار حساس به تصاویر دیجیتالی که قابل پردازش هستند تبدیل می شوند. در نهایت این عکس ها توسط کابل ها به مانیتور اصلی پردازنده دوربین انتقال داده می شوند.
پخش ویدئو یا عکس:
آخرین مرحله تبدیل عکس ها و داده ها به تصاویر قابل مشاهده است. مغز دوربین مدار بسته به وسیله یک پردازش حرفه ای تصاویر را در کنار هم قرار می دهد و در نهایت یک فایل قابل مشاهده با کیفیت بالا نمایش می دهد.
نتیجه گیری:
در قسمت بالا به معرفی انواع دوربین های مدار بسته و اجزا آن پرداختیم. از مهمترین دلایل استفاده از این دوربین ها برای جلوگیری از وقوع جرم و سرقت است. با استفاده از این سیستم و نصب آسان و راحت آن بر روی کامپیوتر ها و حتی موبایل ها امکان مشاهده هر گونه رفت و آمد فراهم می شود. به طور کلی افراد زمانی که بدانند یک سیستم مجموعه رفتار آن ها را کنترل می کنند رفتار مناسبتری از خود نشان می دهند. فروشگاه ویرا تصویر یکی از فروشگاه هایی است که در زمینه فروش و نصب دوربین های مدار بسته در حال فعالیت می باشدو اگر به دنبال یک دوربین مدار بسته با کیفیت بالا هستید و همچنین بدنبال فردی متخصص برای نصب دوربین محل زندگی خود هستید فروشگاه ویرا تصویر آماده خدمت رسانی به شما است.
0